Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli, Podzim na talíři – 05:04 (31.10.22)

Podzim je časem zasloužené sklizně a ochutnávání nevídaných dobrot. Pátá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas. Žánr: tělesná zdatnost a zdravý životní styl; HDTVŠZvukový popisŠSkryté titulkyŠNaše babičky měly na podzim napilno. Zpracovávaly totiž úrodu ze zahrádek i sadů a plnily domácí spižírnu před nadcházející zimou. A na co že jsme to my už tak trochu zapomněli? Na červené jeřabiny a také na dumlík, řečený kvak, známější pod názvem tuřín. Dozvíme se, jak poznat, které jeřabiny nám budou chutnat a upečeme si je jako přílohu k masu či zvěřině. Přineseme tip na tuřín zapečený s další podzimní zeleninou, patizonem. A sklidíme řepu krmnou, cukrovou i červenou.
Více o pořadu na Kritiky.cz
Stránka načtena za 1,03330 s | počet dotazů: 194 | paměť: 26323 KB. | 02.12.2022 - 23:11:12