Boží dar – příběhy českých potravin – 4.díl z 9 – 18:51 (11.11.22)

bozi-dar-pribehy-ceskych-potravin-4-dil-z-9-1851-11-11-22
Jak to bylo se žampionem a hlívou ústřičnou? Dobrodružné příběhy o zrodu, historii a moderní současnosti českých potravin. Žánr: dokument; HDTVŠSkryté titulkyŠČeši se hrdě označují za národ houbařů a každý rok si z lesa odnese jedna rodina v průměru šest kilogramů hub. Za houbového šampiona se dá díky své lahodné chuti zcela jistě označit žampion, odborně zvaný též pečárka. V přírodě roste od června do listopadu, a to zejména na polích, loukách a pastvinách. Obsahuje mimo jiné zdraví prospěšné antioxidanty, vitamíny A, B a také draslík, hořčík a železo. Hlíva ústřičná si zase vysloužila přezdívku královna všech hub a elixír věčného života. Dokáže totiž snižovat hladinu cholesterolu a tuku v krvi. Věděli jste ovšem, že žampiony a hlíva se dají pěstovat také uměle? A jak asi chutná hlívový čaj? Objevte kouzlo těchto hub v dalším díle oblíbeného pořadu!
Více o pořadu na Kritiky.cz

Další vysílání

Stránka načtena za 0,72816 s | počet dotazů: 201 | paměť: 14761 KB. | 23.03.2023 - 00:08:57