Více o pořadu na Kritiky.cz
Boží dar – příběhy českých potravin – 7.díl z 9 – 18:50 (2.12.22)

Jak to bylo s hovězím masem? Dobrodružné příběhy o zrodu, historii a moderní současnosti českých potravin. Žánr: dokument; HDTVSkryté titulkyTur domácí změnil vývoj lidského směřování a pomohl položit základy zemědělství. Byl užívaný na práci, na mléko i na jídlo. Hovězí maso v českém jídelníčku zastává třetí místo, hned po vepřovém a kuřecím mase. Existují ovšem i státy, kde se hovězí maso nekonzumuje, například Indie. Naopak Argentina se vyznačuje ohromnou oblibou hovězího masa. Významná česká plemena jsou Černostrakatý skot a Červinka. Hovězí maso je významným zdrojem vitamínů a minerálů. Jeho zpracování předtím, než přijde na talíř, prochází v posledních letech významnou proměnou. Čeští konzumenti stále více preferují maso "stařené“ tedy vyzrálé. Jaká je historie využívání hovězího masa v Česku?
Více o pořadu na Kritiky.cz
Více o pořadu na Kritiky.cz