Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli, Hořké a sladké – 10:00 (1.2.23)

co-nase-babicky-umely-a-na-co-my-jsme-zapomneli-horke-a-sladke-1000-1-2-23
Domácí vermut dochutíme hořkými bylinkami ze zahrady a připravíme k němu sladké dobroty z babiččina receptáře. Šestá série magazínu o dovednostech našich Žánr: tělesná zdatnost a zdravý životní styl; předků. Režie V. Karas.ŠHDTVŠZvukový popisŠSkryté titulkyŠTereza a Petr se vypraví navštívit na místo, kde vznikají ušlechtilé destiláty. Přidávají tu do nich bylinky z vlastní zahrady. Natrháme si hořké pelyňky, léčivý řebříček či voňavou meduňku a ukážeme si, že výrobu domácího vermutu zvládne i likérník amatér. V kuchyni budeme vařit s vínem i pálenkou a připravíme kuřecí rizoto na bílém víně i flambované palačinky s borůvkovou zavařeninou. Přesvědčíme se, že není sýr jako sýr. Ten náš bude totiž z kdoulí uskladněných na zimu coby zdravé mlsání nejen pro děti. A zopakujeme si, k čemu jsou dobré bylinky z babiččiny zahrádky.
Více o pořadu na Kritiky.cz
Stránka načtena za 1,09034 s | počet dotazů: 196 | paměť: 61577 KB. | 29.03.2023 - 22:08:00